Overijsselse Roestvast Industrie (OVRI)

Voor OVRI is een productie administratie ontwikkeld waarbij vanuit de stuklijst en werklijst per product een werkbonnen administratie wordt bijgehouden. Dit systeem is geheel geïntegreerd met een voorraad systeem voor halffabricaten en eindproducten. De productie is geheel ordergestuurd dus alle productieorders zijn direct gekoppeld aan verkooporders.

Het systeem bevat de volgende onderdelen

 • Artikeldefinities

  Hierin worden alle artikelen, zowel inkoopartikelen als halffabricaten gedefinieerd. Bij halffabricaten wordt ook de stuklijst en de werklijst vastgelegd. Het systeem kent een meerlaags structuur zodat in de artikeldefinities de Bill Of Materials (BOM) vastgelegd kan worden.
 • Voorraad administratie

 • Verkooporder administratie

 • Inkooporder administratie

 • Productie administratie

  Indien te produceren artikelen verkocht worden, dan wordt op basis van de verkooporder een productieorder aangemaakt. Het productieproces is verkooporder gericht zodat eindproducten aan de order gekoppeld zijn en niet alle mogelijke variaties van een product in het artikelbestand gedefinieerd behoeven te worden. OVRI produceert geheel klantgericht en alle producten kunnen exact op klantspecificatie geproduceerd worden.
 • Facturering

  Facturering geschiedt op basis van de verkooporders en gereedgemelde werkorders
 • Financiele administratie

  Alle boekingen van de diverse sub-administraties worden verwerkt in een centrale debiteuren, crediteuren en grootboek administratie.

Alle boekingen van de diverse sub-administraties worden verwerkt in een centrale debiteuren, crediteuren en grootboek administratie. Aan de productie administratie is een volledige voorraad-, order- en facturerings administratie gekoppeld. De diverse sub-administraties zijn weer gekoppeld aan een centrale financiele administratie.